Aantal leden : 1028
2024 - HCM Arnhem

HCM ondersteunt Streethockey Arnhem

Streethockey is cool. Het is een totaal andere tak van sport dan het hockey zoals iedereen kent en staat volledig in het teken van coole tricks, battles, challenges. 


Dus geen kunstgrasvelden, scheidsrechters en vaste lijnen, maar onderlinge competities tegen je maatje in de battle, tegen jezelf met een nog coolere trick of samen tegen je andere vrienden. Gewoon lekker pielen tussen hekjes door en trucjes doen op buizen, glijbanen en alles wat de straat maar te bieden heeft.

Wijkgericht verenigen
De Arnhem Streethockey Challenge is een maatschappelijk pilotproject onder de noemer ‘wijkgericht verenigen’ en wordt gedragen door Sportbedrijf Arnhem, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Arnhemse hockeyverenigingen HCM Arnhem en Upward. De KNHB en de Rabobank ondersteunen het project. 

Verbinden staat centraal
Streethockey is speciaal ontwikkeld voor kids tussen de 8 en 16 jaar, die in Arnhemse wijken wonen waar sporten niet zo vanzelfsprekend is. Het verbindende aspect staat centraal. Het brengt kinderen uit verschillende culturen samen, maar ook de verschillende organisaties die er hun steentje aan bijdragen. 

Wekelijkse trainingen
Streethockey in Arnhem kun je spelen op de Krajicek Playgrounds Thialf en de Hobbit. De wekelijkse trainingen worden begeleid door trainers van HCM en Upward, buurtsportcoaches en studenten van HAN Sport en Bewegen. 

Kijk op Facebook en Instagram
Meer informatie, gave foto's en coole filmpjes kun je vinden op de Facebookpagina van Streethockey Arnhem en op instagram #streethockeyarnhem