Aantal leden : 1023
2024 - HCM Arnhem

Teammanagers

Het uitgangspunt van HCM is dat elk team een teammanager heeft. De manager is, zoveel mogelijk, aanwezig bij wedstrijden. De teammanager regelt de operationele taken per team, zodat de coach zich kan concentreren op de hockey technische zaken. De manager houdt zich niet bezig met hockey technische zaken.

Dit betekent niet dat een manager al die taken zelf moet uitvoeren, maar wel dat de manager zorgt dat de taken worden uitgevoerd. De manager betrekt hiervoor de spelers en speelsters en ouders uit zijn of haar team.

De rol van de teammanager is dat deze samen met de coach zorgt voor een goede en veilige (leer)omgeving waar iedereen zichzelf mag zijn. De manager kenmerkt zich door enthousiasme, positiviteit en een goede pedagogische begeleiding van de spelers en speelsters. Hij of zij is bekend met de gedragsregels en richtlijnen binnen HCM.

De manager is een luisterend oor voor de trainers, coaches, teamleden en de ouders en treedt waar nodig op als intermediair. Hij of zij communiceert tijdig en helder naar teamleden en ouders. De manager denkt vanuit de clubgeest en promoot activiteiten die HCM organiseert.

Begeleiding
Om onze managers zo goed mogelijk te begeleiden bij hun belangrijke taak organiseert HCM regelmatig een informatiebijeenkomst, bijvoorbeeld bij de start van het seizoen en voor de zaalperiode.

Wanneer er zaken onduidelijk zijn of een manager vragen heeft, kan hij of zij contact opnemen met de lijnco√∂rdinator of één van de prestatieco√∂rdinatoren van zijn of haar lijn.