Aantal leden : 1023
2024 - HCM Arnhem

Vertrouwenspersoon

HCM Arnhem wil een veilige hockeyvereniging zijn waar iedereen met plezier kan hockeyen. Maar soms gebeuren er dingen die niet door de beugel kunnen. Pesten bijvoorbeeld, seksuele intimidatie of ander grensoverschrijdend gedrag. Heb je ermee te maken, neem dan direct contact op met een van onze vertrouwenspersonen. 

Discreet en vertrouwelijk
Vervelend gedrag op en rond de velden is altijd verkeerd. Maar het is soms best lastig om erover te praten of iemand er op aan te spreken. Blijf er niet mee lopen, maar neem contact op met onze vertrouwenspersonen. Zij zijn een centraal aanspreekpunt waar je terecht kunt met vragen die je niet makkelijk stelt, of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. De vertrouwenspersonen behandelen jouw verhaal discreet en vertrouwelijk. En kijken samen met jou welke stappen we kunnen nemen om een einde te maken aan een ongewenste situatie en hoe herhaling kan worden voorkomen.

Neem contact op 
De vertrouwenspersonen van HCM Arnhem zijn Bert Bottemanne en Rose-Marie van den Eshof. Zij zijn er er voor spelers, speelsters, trainers, coaches, ouders en begeleiders. Je kunt ze bereiken door een mailtje te sturen naar [email protected]


Verklaring Omtrent Gedrag 
De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert. Een VOG is één van de maatregelen die wij bij HCM Arnhem gaan nemen om de kans op seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag binnen onze club te verkleinen. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. 

Verplicht vanaf seizoen 2016 - 2017
Vanaf het seizoen 2016 - 2017 verlangen we bij HCM een VOG van iedereen die in zijn of haar functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen. Zo laten we zien dat we de veiligheid van onze leden serieus nemen. De personen om wie het gaat worden daarover persoonlijk benaderd.

Gerelateerde links