Aantal leden : 1036
2023 - HCM Arnhem

Coaches

Een goede hockeycoach levert een positieve bijdrage aan de sportieve en sociale ontwikkeling van de spelers en speelsters in zijn of haar team. De een is daar van nature wat handiger in dan de ander. Maar allemaal staan we met dezelfde intentie op het veld: ervoor zorgen dat iedereen in je team het naar zijn heeft en lol beleeft aan hockey.

Coachbrief en coachavonden

Om onze coaches zo goed mogelijk te begeleiden bij hun belangrijke taak, organiseert de Technische Commissie geregeld coach-avonden. Die worden altijd druk bezocht en geven je een schat aan informatie waar je op het veld echt wat mee kunt. Ook ontvang je regelmatig de coachbrief met belangrijke do’s en don’ts.

Vraag het de TC 

Loop je tegen dingen aan tijdens het coachen, heb je vragen over tactiek, wil je de ontwikkeling van spelers of speelsters bespreken of heb je andere vragen die direct met jouw taak als coach te maken hebben? Neem dan altijd contact op met de TC: [email protected]

Coach Bijdehandje

Een handig hulpmiddel voor hockeycoaches is het Coach Bijdehandje dat de KNHB heeft uitgegeven. Je vindt hier een PDF van het boekje voor de A/B jeugd. De boekjes voor andere categorieën volgen snel.