Aantal leden : 1036
2023 - HCM Arnhem

Trainers

HCM Arnhem stelt hoge eisen aan haar trainers. We leiden zelf op en trainers die graag een stapje hogerop willen, krijgen de kans via de club KNHB opleidingen te volgen.

Hockey Academy

We werken nauw samen met Hockey Academy. Zij bieden complete trainingen aan, maar ook losse oefeningen en heel veel technische en tactische tips in de vorm van illustraties en video’s. Alle HCM trainers hebben toegang tot de website en de app van Hockey Academy en worden geacht er ook voor elke training beruik van te maken.

Trainerscoördinatoren

Elke dag is er een trainerscoördinator op de velden aanwezig bij wie je terecht kunt met al je vragen over de trainingen die je hebt voorbereid. De trainerscoördinator komt geregeld bij je kijken hoe je traint en wat je eventueel nog beter kunt doen.

Onze trainerscoördinatoren zijn:

Michael Smith op dinsdag, woensdag en vrijdag.
Tijn Blokzijl op maandag, donderdag en vrijdag.
Boyd Stukker op donderdag en vrijdag.
Luuk Klootwijk op maandag en vrijdag. 

Stappenplan voor de trainer


1. Bereid je training thuis voor
We maken het je makkelijk met een mooie website en mobiele app maar dit is alleen het startpunt van een goede training.

2. Neem tijd om de oefening te begrijpen
De oefenstof is voor het grootste deel zelflerend. Dit houdt in dat door het uitvoeren van de opdracht er onbewust vaardigheden getraind en verbeterd worden. Deze wijze van leren kost ons soms wat extra regels toelichting bij de uitleg.

3. Beschouw de oefeningen als basis
Afhankelijk van het niveau van je groep en de uitvoering zul je de oefenstof moeten aanpassen. Wij helpen je door bij iedere oefening moeilijker en makkelijker varianten te beschrijven.

4. Kies een passende warming-up
Hockey Academy biedt oefenstof voor het verbeteren van de hockey-kwaliteiten. De warming-up zonder bal en stick kun je afhankelijk van de leeftijdscategorie en de veldcapaciteit zelf bedenken. Onder het kopje oefeningen kun je een warming-up met bal en stick uitzoeken. Een warming-up zonder bal en stick bieden wij niet aan.

5. Neem voor de training de presentie op
Via de mobiele app kun je eenvoudig de aanwezigheid registreren. De coach krijgt zo ook inzicht in de opkomst tijdens trainingen.